Bukowski

15 October 2012

     Blogeri moji, pozeljela sam vas! Ali stvarno jesam... Evo nam i kise, bilo mi je zao sto se blizi hladnoca, mrzim hladnocu ali sam zaboravila na cari kise.. Iako sam jutros moram u 8 ici na fakultet s najvecom mapom na svijetu i ljubicastim kisobranom koji je podlegao jutrosnjem pljusku, osjecala sam se super..

    Volim kisu ali volim i Bukowskog... Da, da vas uputim to mi je najdrazi pisac,i bas mi nekako ide uz ovo vrijeme i zao mi je sto je tesko doci do njegovih knjiga.. Zavrsila sam s njegovom knjigom ,,Tako mrtvi vole" i pitala se tamo na fb koliko puta se mozemo  zaljubiti u istog pisca misleci na njeg... Neko mi je napisao da to zavisi od broja knjiga koje si procitao.Kada je Bukowski u pitanju ja kazem da to zavisi od svake procitane recenice...

Citat iz te knjige :
  ,,Kad sam napolju,medu ljudima,nije mi baš prijatno. Oni se oduševljavaju i razgovaraju o stvarima koje meni ne znace nista. A ipak se osjecam najsnaznije medu njima. Javlja se misao : ako oni mogu da postoje samo na tim fragmentima stvari, onda mogu i ja da postojim. Ali cudne se stvari desavaju kad sam sam, i tada se sva poredenja gube u suocenju sa zidovima,disanjem,historijom,onim sto me na kraju ceka... I eto gdje sam se nasao: nisam postao intelektualac,umetnik,niti imam spasonosne korene obicnog coveka. Visim negde izmedu i mislim : da, to je pocetak bezumlja." 

I recite vi meni sad, kako da ga ne volim? Kao da je uspio napisati kako se ja osjecam, steta sto ja nemam talenat za pisanje.. 

meni najdrazi








Da li neko od vas cita i voli ovog starog pokvarenjaka? 

3 comments:

  1. Bukovski je moj omiljeni pisac, i srećna sam što studiram šta studiram jer mi to pruža mogučnost da se bavim najrazličitijim temama. Trenutno se bavim njegovim pogledom na svet, žene i društvo pa čitam sve što sam ikada pročitala od njega iznova. Nije kao da mi teško pada :)

    ReplyDelete
  2. I ja ga obozavam i dozivljavam iznova i iznova :)

    ReplyDelete

Blog design by Filipa • you are the poet